Gangsterliefje tegen wil en dank

Gangsterliefje

Priscilla Jourdan is al veertien jaar de vriendin van Marcel Kaatee, de man die de afgelopen jaren door justitie en in de media is afgeschilderd als het financiële brein van de vermeende criminele witwas- en afpersingsorganisatie van Willem Holleeder.
De officieren van Justitie Plooij en Teeven bestempelden Kaatee als Holleeders minister van Financiën, tijdens de eerste openbare rechtszitting op Schiphol in mei 2006 en vlak daarna in de beveiligde rechtbank in Osdorp. De rol die het Openbaar Ministerie Kaatee toebedeelde en de daaruit voortvloeiende beeldvorming in de media waren daarna onuitwisbaar.
Kaatee is na drieënhalf jaar, waarvan acht maanden in hechtenis, vrijgesproken van alle beschuldigingen. Toch hebben de verdenkingen nog steeds een onvoorstelbare invloed op zijn privéleven en dat van zijn omgeving. Jourdan beschrijft hoe zij als vrouw van deze ingrijpende periode heeft beleefd.
Haar eigen zaak moest aan de kant zodat zij de bedrijfsvoering van Kaatees gokpaleizen op de Wallen op zich kon nemen.
Gangsterliefje tegen wil en dank bevat het fascinerende verhaal van een vrouw wier leven van de ene op de andere dag volledig veranderde.
Het verhaal van de vrouw die ongewild betrokken raakte bij Het Proces Van De Eeuw.

Tot zover de officiële beschrijving van het boek! Echter, wie een gedetailleerd boek over het Proces van de Eeuw verwacht komt bedrogen uit. In tegendeel, het is slechts bijzaak. En terecht! Want waar dit boek vooral over gaat is hoe de liefde tussen Priscilla en Marcel het mogelijk maakte de moeilijkste periode in hun leven te kunnen overwinnen!

Zoals beloofd heb ik het boek meegenomen naar mijn vakantie adres met de verwachting dat ik aan 2 weken wel voldoende zou hebben om het uit te lezen in de avonduren, zittend voor de tent onder een palmboom met een peuk en een pilsje. Aangezien ik in de eerste vakantieweek helemaal niet aan lezen toe was gekomen, in de tweede week besloten om een “rustdag” in te lassen. In de praktijk betekende dit dat mijn jongens naar het zwembad werden gestuurd zodat wij alle tijd hadden om relaxed voor de tent te hangen. Gezien het tijdstip, 10:00 uur, was het, zelfs voor een vakantie, nog wat vroeg voor bier dus werd het koffie met een peuk. Ik bleek uiteindelijk geen twee weken maar slechts 5 uur nodig te hebben om het boek uit te lezen!

De nuchtere, met humor doorspekte, schrijfwijze leidt de lezer bijna af van wat zich in werkelijkheid heeft afgespeeld. Hierdoor krijgen acties van bijvoorbeeld het openbaar ministerie een bijna lachwekkend karakter, als ze tenminste niet zo in en in triest zouden zijn geweest. Maar bovenal zorgt het er voor dat het boek als een trein leest en eenmaal eraan begonnen, dat je het, op zijn minst, heel moeilijk weg kunt leggen!

Ik kan dan ook niet anders zeggen dan dat ik, met de nodige emoties, enorm veel respect heb gekregen voor Priscilla en Marcel, voor de wijze waarop ze zich door een enorm moeilijke periode hebben geslagen en vooral, hoe ze er sterker zijn uitgekomen! Kortom, een aanrader!

www.gangsterliefje.nl
ISBN: 9046807339

Advertenties

Over gertbakhuizen

48, relatie met Yvet, trotse papa van Nadia, Marijn & Victor, Owner GaAru Interim Management, Consultant/Interim Manager, concert & festivalganger
Dit bericht werd geplaatst in Boeken en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s